суб 23. окт

|

Jevrejski kulturni centar - JKC

Alice in WonderBand

Alice in WonderBand koriste tela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plene, gotovo alhemijskim postupkom, poznato tradicionalno, pretvaraju u novo.

Alice in WonderBand

Time & Location

23. окт 2021. 20:00

Jevrejski kulturni centar - JKC, Jevrejska 8-18, Beograd, Serbia

About the event

Njihov sugestivan način izvođenja očarava publiku. Na repertoaru pored mađarske narodne pesme sviraju srpske i makedonske narodne pesme. Svoju muziku izvode na autentičnim starim instrumentima kao što su kobza, tambura, makedonska tambura, tarabuka. Pored autentičnog izvođenja u njihovoj muzici je prisutna i improvizacija na njihov svojstven način. U međunarodnoj postavi oni se trude da, sačuvavši svako svoj muzički svet, stvore zajedničku muziku.

"Pronalaženje puta omogućva putovanje koje otvara vrata prošlosti i pomaže nam da pronađemo muzička rešenja i oblike koji zapravo nisu nestali, samo teška prašina vremena ih je prekrila. Želim da ova muzika ne bude samo reproduktivna, već i muzika koja se ponovo rađa sa živom i živahnom užarenom snagom. Ovo je savremena narodna muzika: živa u sadašnjosti sa korenima u prošlosti" (BA)

Članovi:

Bakos Árpád – vokal, kobza, tambura, moldavski kaval

Miroslav Jovančić - violina 

Balša Pešikan – makedonska tambura, violina

Franczia Dániel (HU) – tarabuka, tapan, cajon, kanta

Share this event